Indonéz Legjobb minőségű Bourbon vanília

Ezen az oldalon sok dolgot megtudhat az egyetlen ehető orchideatermésről, a vaníliáról. A Bourbon vanília, a fűszerek királynője!

„Magyarországon igen sok vaníliás édesség fogy, mégsem magától értetődő az üzletek polcain a vaníliarúd. Az emberek többsége vélhetően nem is ismeri, hanem helyette a vaníliás cukor, vaníliás fagylalt, vaníliás joghurt és hasonlóan hazug címeken forgalmazott vanillin-műaromát fogyasztja. E szintetikus ízesítőt a papírgyártás egyik melléktermékéből nyerik ki. Sőt, ma már különféle növényi alapanyagokból is elő tudják állítani, baktériumok közreműködésével, melyeket a nagyobb hatékonyság érdekében újabban génkezeltek.”

 Magazin


A vanillin

A vanillint, 1876-ban állították elő német vegyészek az eugenol nevű vegyületből, amely ma is a vanillin gyártás alapját képezi. Ez a megtévesztésig hű vanília illatot áraszt, de minthogy jóval erősebb, óvatosan kell bánni vele!

Az igazit akkor sem pótolhatja! Egy apró tanács: az eredeti vanília rudacskák többször használhatóak, ha összegyűjtjük őket az elfogyasztott tésztából, sodóból, mivel kellemes illata sokadszorra sem gyengül!

 
Nem véletlen, hogy a szintetikus „ vaníliás cukorban” 8 g cukorhoz csupán
0,1 g vanillin kristályt adnak! Töményebben veszélyes lenne és így is elég erős ízt ad, ám azt össze sem lehet hasonlítani a természetes vanília aromájával!

A Vikipédiában ez olvashatjuk róla:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Vanillin

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 28
Heti: 110
Havi: 367
Össz.: 45 021

Látogatottság növelés
Oldal: A vanillinről
Indonéz Legjobb minőségű Bourbon vanília - © 2008 - 2024 - bourbonvanilia.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »