Az általunk felhasznált barna nádcukor, mint a vanília, szintén nehéz körülmények között élő emberek megélhetését támogatja. Max Havelaar minősítéssel rendelkezik. Ez a nádcukor e szigorú szociális (Max Havelaar) előírások szerint, valamint a bio-termesztés és a "Faire trade" kívánalmainak megfelelően lett előállítva. A nádcukrot a cukornádból vonják ki, mely a trópusokon terem. A növény átmérője kb. 4-5 cm és elérheti a hatméteres magasságot is. Jellemző paraméterei: színe a barnától a világossárgáig terjedhet, könnyen oldódik és különösen alkalmas müzlik, desszertek, kevert italok ízesítésére, melyeknek leheletnyi egzotikus aromát kölcsönöz A Max Havelaar minősítésről: A Max Havelaar minősítést azok a termékek kapják, melyek előállításánál különösen figyelembe vették a hátrányos helyzetben lévő területeken élő kistermelők érdekeit. |