Indonéz Legjobb minőségű Bourbon vanília

Ezen az oldalon sok dolgot megtudhat az egyetlen ehető orchideatermésről, a vaníliáról. A Bourbon vanília, a fűszerek királynője!

Hasznos tanácsok vanília kedvelőknek:

1. Figyeljen a csomagolásra!

A vaníliarúd megfelelő csomagolása átlátszó, így a vásárló meggyőződhet a termék esztétikai minőségéről, a hermetikus záródás pedig az aroma, a tartalmi minőség megőrzésének a garanciája.
Ne vásároljon zsákbamacskát! A kiszáradt vanília élvezeti értéke csökkent, felhasználása nehézkes.
Ajánljuk, hogy válassza a visszazárható üvegcsöves kiszerelést, mely higiénikus, praktikus és esztétikus!
Az általunk tasakban forgalmazott vanília ún. „utántöltő csomagolás”-án feltüntettük, hogy a csomagolás huzamosabb ideig való tárolásra nem alkalmas.

Javasoljuk, hogy legalább egy alkalommal vásároljon „visszazárható üvegcsöves” vaníliarudat, így később – a vanília felhasználása után - ebben biztonságosan tárolhatja a tasakban megvásárolt vanília rudakat.

2. Hasonlítsa össze az árakat! Figyeljen a súlyra, vagy a mennyiségre!

A jó minőségű vaníliarúd súlya átlagban 3,2 – 4 gramm, és nedvességtartalma hozzávetőlegesen 26-30% .
Az általunk forgalmazott vanília 18-19 cm hosszúságú, indonéz Bourbon vanília, de természetesen a rövidebb és könnyebb vaníliarúd is lehet jó minőségű!
Figyeljen azonban a súly – vagy darab -, és ár arányra, a minőség és jelleg egy másik szempont, a származási hely függvénye!  

3. A származási hely jelentősége: MINŐSÉG és JELLEG

A vanília olyan, mint a szőlő... és szinte minden gyümölcs.

Tudjuk például, hogy a szőlőből készült bor minőségét, aromáját meghatározza a szőlő termési területe, a föld, a napfény és a gondoskodó kezek... ugyanígy a vanília jellegét is meghatározza, hogy hol, milyen körülmények közt terem, de még inkább a hosszadalmas ( 6-8 hónap ) „fermentálás”, a hozzáértés.

A hazánkban kapható vaníliák jellemzői:


Indonéz Bourbon vanília
fás – füstös (férfias) illatú, selymes tapintású és fényes felületű, a madagaszkári és tahiti vanília hasonlóan fényes, de jellegzetesen édes (nőies), míg a mexikói vanília felülete kissé matt, aromáját pedig inkább a fanyar-édes íz, illat jellemzi.

4. A szavatossági időről...

A friss vanília szavatossági ideje minimum két év!
Természetesen ennél hosszabb ideig is eltartható, amennyiben a csomagolása erre alkalmas. (javasolt a légmentesen záródó üvegcső!)
A vanília megfelelő tárolás (sötét, egyenletes hőmérsékletű hely) esetén hosszú ideig megtartja aromáját, nedvességtartalmát és évekig élvezhető állapotban marad!
Nem ajánlott hűtőszekrényben tárolni!

5. A garancia jelentősége...

A Vanilia-Balogh.Eu a forgalmazott termékeire 100% garanciát vállal!
Amennyiben reklamációja megalapozott - és nem a helytelen tárolásra vezethető vissza, úgy - bármelyik termékünket - a vásárló számára költségmentesen -, a lehető legrövidebb határidőn belül kicseréljük!

6. Színes tájékoztató, tanácsok a felhasználáshoz...

Hat oldalas, színes ismertetőt készítettünk termékeink mellé, melyben bemutatjuk a vásárlóknak a vanília javasolt felhasználását, feldolgozását, leírunk néhány érdekes receptet, valamint egy rövid történetet a vaníliáról.
Weboldalunkon további vaníliás recepteket talál, hírleveleinkben pedig olvashat más felhasználók tapasztalatairól, véleményéről.
Természetesen Ön is bármikor hozzászólhat, és ha észrevétele, ötlete, javaslata van - vagy éppen egy érdekes receptet szeretne megosztani másokkal -, kérjük, írjon nekünk, az info@vanilia-baolgh.eu e-mail címre!

7. ... és végül - de nem utolsó sorban (!) -, néhány FONTOS információ..

Vigyázni kell, ha a vanília fényes, de szürkés árnyalatú! Ez azt jelentheti, hogy a termék kókuszolajjal lett kezelve annak érdekében, hogy a fermentálásnál elkövetett hiányosságokat, hibákat, legális módon leplezzék. A kókuszolaj használata ugyanis engedélyezett, bár a jó minőségű vaníliához egyáltalán nem szükséges, az magától elnyeri a kellőfényt. Az ilyen vanília nem ragad (a jó minőségű igen), hanem sikamlós, csúszós lesz az olajtól.

 

A vaníliarúd felületén kialakuló fehér kristályok ( a vaníliarúd teljes felületén ) nem tévesztendő össze a penésszel, amely jellegzetesen a rudak végén, az ún. „köldökcsonknál” alakul ki és zöldes-sárgás árnyalatú!
A kristályosodással nem romlik a vanília élvezeti értéke, sőt, kialakul egy pikáns, különleges aroma. Ezek a kristályok az igazi vanillin kristályok, és a magas minőséget tükrözik!

Néha ezek a kristályok vattaszerűen vonják be a vaníliarudat. Ez sem jelent minőségcsökkenést, de amennyiben a vásárló igényli, a „vattás” vaníliát kívánságára – a vásárlás helyén - kicseréljük!
A vattásodás miértjére még nem találtuk meg - és nem kaptunk a termesztőtől sem választ, így a leírtak saját többéves tapasztalatainkból származnak.

 

Ne használjon szintetikus készítményeket!

Ön, a családja és a barátai is megérdemlik a természetes, igazi ízeket!

A szintetikus termékek allergénhatásúak és nem tesznek jót szervezetünknek, eltompítják, megtévesztik az ízérzékelésünket!

 

A vanília ma már elérhető áron is megtalálható az üzletekben, de kérjük, hogy a vásárlásnál vegye figyelembe a fent leírtakat!

 

Az általunk forgalmazott indonéz vaníliarudat megtalálja a honlapunkon felsorolt üzletekben és egyéb vaníliás terméket is talál, mint például a mauritiusi bio nádcukorral készült igazi Bourbon vaníliás cukor...

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 21
Heti: 53
Havi: 195
Össz.: 42 574

Látogatottság növelés
Oldal: Tanácsok vaníliavásárláshoz
Indonéz Legjobb minőségű Bourbon vanília - © 2008 - 2024 - bourbonvanilia.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »