Hasznos tanácsok vanília kedvelőknek: 1. Figyeljen a csomagolásra! A vaníliarúd megfelelő csomagolása átlátszó, így a vásárló meggyőződhet a termék esztétikai minőségéről, a hermetikus záródás pedig az aroma, a tartalmi minőség megőrzésének a garanciája. 2. Hasonlítsa össze az árakat! Figyeljen a súlyra, vagy a mennyiségre! A jó minőségű vaníliarúd súlya átlagban 3,2 – 4 gramm, és nedvességtartalma hozzávetőlegesen 26-30% . 3. A származási hely jelentősége: MINŐSÉG és JELLEG A vanília olyan, mint a szőlő... és szinte minden gyümölcs. Tudjuk például, hogy a szőlőből készült bor minőségét, aromáját meghatározza a szőlő termési területe, a föld, a napfény és a gondoskodó kezek... ugyanígy a vanília jellegét is meghatározza, hogy hol, milyen körülmények közt terem, de még inkább a hosszadalmas ( 6-8 hónap ) „fermentálás”, a hozzáértés.
4. A szavatossági időről... A friss vanília szavatossági ideje minimum két év! 5. A garancia jelentősége... A Vanilia-Balogh.Eu a forgalmazott termékeire 100% garanciát vállal! 6. Színes tájékoztató, tanácsok a felhasználáshoz... Hat oldalas, színes ismertetőt készítettünk termékeink mellé, melyben bemutatjuk a vásárlóknak a vanília javasolt felhasználását, feldolgozását, leírunk néhány érdekes receptet, valamint egy rövid történetet a vaníliáról. 7. ... és végül - de nem utolsó sorban (!) -, néhány FONTOS információ.. Vigyázni kell, ha a vanília fényes, de szürkés árnyalatú! Ez azt jelentheti, hogy a termék kókuszolajjal lett kezelve annak érdekében, hogy a fermentálásnál elkövetett hiányosságokat, hibákat, legális módon leplezzék. A kókuszolaj használata ugyanis engedélyezett, bár a jó minőségű vaníliához egyáltalán nem szükséges, az magától elnyeri a kellőfényt. Az ilyen vanília nem ragad (a jó minőségű igen), hanem sikamlós, csúszós lesz az olajtól.
A vaníliarúd felületén kialakuló fehér kristályok ( a vaníliarúd teljes felületén ) nem tévesztendő össze a penésszel, amely jellegzetesen a rudak végén, az ún. „köldökcsonknál” alakul ki és zöldes-sárgás árnyalatú! Néha ezek a kristályok vattaszerűen vonják be a vaníliarudat. Ez sem jelent minőségcsökkenést, de amennyiben a vásárló igényli, a „vattás” vaníliát kívánságára – a vásárlás helyén - kicseréljük!
Ne használjon szintetikus készítményeket! Ön, a családja és a barátai is megérdemlik a természetes, igazi ízeket! A szintetikus termékek allergénhatásúak és nem tesznek jót szervezetünknek, eltompítják, megtévesztik az ízérzékelésünket!
A vanília ma már elérhető áron is megtalálható az üzletekben, de kérjük, hogy a vásárlásnál vegye figyelembe a fent leírtakat!
Az általunk forgalmazott indonéz vaníliarudat megtalálja a honlapunkon felsorolt üzletekben és egyéb vaníliás terméket is talál, mint például a mauritiusi bio nádcukorral készült igazi Bourbon vaníliás cukor... |
|